header menu

(c) copyright KIDS praktijk -  by A3webcreations

like button green

Voorstellen aan ouders

 

 

Ik ben Esther Wassing- Friesen. Ik ben 45 jaar oud en woonachtig in het dorp Azewijn. Dit prachtige plaatsje ligt centraal ten opzichte van bv. Doetinchem, ’s- Heerenberg, Ulft, Zeddam, Terborg, Silvolde en Beek. De keuze was daarom niet moeilijk om de voormalige bedrijfsruimte van mijn man om te’ toveren’ tot een mooie, sfeervolle praktijk . Er is qua uitstraling in kleur en sfeer rekening gehouden met de smaak van jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieën. We vinden het belangrijk dat iedereen hier een soort ‘thuisgevoel’ krijgt.

 

Momenteel ben ik leerkracht en werk nog enkele dagen in het onderwijs. Dat doe ik nu ruim 20 jaar. Lesgeven is voor mij een passie. Ik vind een goede sfeer in de groep alsook de rol van het individuele kind in de groep van essentieel belang om tot optimaal functioneren te komen.

 

Daar waar het ‘passend onderwijs’ tekort zal schieten, biedt mijn praktijk een veilig vangnet voor kind, ouder en school. Hiervoor maak ik gebruik van mijn specifieke beroepservaring op de volgende gebieden : de individualisering van de leerstof, het praktisch pedagogisch handelen in (moeilijke) groepen, ervaring in RT werkzaamheden ( individuele begeleiding op cognitief, sociaal en emotioneel gebied), samenwerken in teamverband en het voeren van gesprekken met ouders.

 

Mijn jarenlange ervaring in het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding komt nu goed van pas. Hierbij gaat het om de volgende speerpunten: ’leren leren’, samenwerken met ouders, het aanleren van communicatieve vaardigheden bij kinderen zoals het voor zichzelf op komen. Ook maken wij voor kinderen zichtbaar waar hun blokkades zitten ten gevolge van bv. negatieve faalangst. Ik maak tevens gebruik van luister- concentratie- en ontspanningsoefeningen die het schoolse leren ondersteunen.

 

Voor mijn huidige praktijk ben ik vijf jaar geleden de opleiding van BGL& partners Kindercoach gaan volgen. Dit heb ik succesvol afgesloten. Daarop volgend heb ik de 2 verdiepingsjaren voor Kinder- en Jeugdtherapeut in 2014 afgerond en mijn diploma behaald. Om mijn expertise te vergroten zijn de sociale weerbaarheidstraining Rots en Water en gecertificeerd Matrixcoach opleiding mooie aanvullingen in de therapie en coaching.

 

De opening van mijn KIDS praktijk voor coachen & leren was op 11-11-2011. Hiermee realiseerde ik mijn droom…. een praktijk waar het welbevinden van kinderen centraal staat. Dit realiseren wij door het bieden van laagdrempelige hulp, een korte wachtlijst én waarbij kortdurende oplossingsgerichte behandeling het hart van de coaching is!

Welkom om mijn site van KIDS praktijk voor coachen & leren.

12